Floridasallad

Originalreceptet finns på Kolhydrater i Fokus, ett gott tillbehör som passar till det mesta. Eller varför inte göra som jag äta det som en lättare lunch.
Bacon och champinjoner tärnas smått och fräses knaprigt i stekpanna. När det svalnat blandar man med blomkål, isbergssallad och majonäs. Läskande och gott.

Lattemousse

Idén är hämtad från ICA:s frysdisk, där såldes dessa. Lite väl "dyra" kolhydratmässigt därför gjorde jag en egen variant.

Lite kaffe värmdes upp i en kastrull tills det började koka, det reddes sedan med en äggula så det tjocknade. Detta blandades med hårt vispad grädde och hälldes i små glas. Överst spritsad vispgrädde och ite kanel. Hela anrättningen toppades med ett par skivor jordgubbar och ställdes svalt innan serveringen.

Currykyckling

Kyckling och curry hör ihop... så är det bara!Kycklingfilé, lök och champinjoner frästes i pannan. Kryddades med salt, peppar och en hel del curry och späddes med buljong, creme fraiche och vispgrädde. En burk castello tillsattes också och allt fick puttra tills det tjocknat till. Allra sist tillsattes lite broccolibuketter.

Mycket gott!

Fiskgratäng

Fisk igen, men nu gjord i ugnen.

image18

Jag hade plattfisk i frysen, den lade jag i botten på en eldfast form. Räkstjärtar, hårdkokta hackade ägg och kryddor över. I en bunke blandades creme fraiche, vispgrädde, kryddor och massor av persilja. Detta breddes ut över fisken och den fick stå i ugnen tills fisken blev färdig och det fått en fin färg.

RSS 2.0